Idrottshallar

I Lerums kommun finns åtskilliga inomhushallar och gymnastiksalar. Dessa fungerar som tränings- och matcharenor för kommunens olika idrottsföreningar, men även för idrottsutövande av allmänheten.

Lerum är kanske framförallt känt för sitt stora äventyrsbad och hit kommer inte bara ortsbor utan också många besökare från kranskommuner. Vattenpalatset i Lerum erbjuder en rad aktiviteter som passar alla, oavsett om du besöker bassängen som barnfamilj eller fritidsmotionär. Här kliver du in i en stor äventyrsbassäng, utrustad med rutschkanor för både stora och små. Gejsrar, vattenfall och små krypin gör badleken till en spännande upplevelse för barn i alla åldrar.
För motionären finns en 25-metersbana med startpallar. Den morgonpigga kan även avnjuta en stunds morgonsim med frukost, som erbjuds tre dagar i veckan. Ett alldeles utmärkt sätt att starta dagen!
Idag drivs Vattenpalatset av Actic, som utöver sim och lek, även arrangerar träning i många former. Här erbjuds personlig träning och gym, men också gruppträning med exempelvis yoga, functional toning och seniorgympa.
I Lerums kommun finns också en uppvärmd inomhusbassäng, Parasollens bad i Gråbo. Här mäter vattentemperaturen +31°C ochbassängen är främst tillför rörelsehindrade personer. Badet är dock öppet för allmänheten på tisdagar 13-16 samt torsdagar 15-17.

Idrottshallar LerumFörbohallen i Stenkullen är en så kallad kombinationshall, där det bland annat spelas handboll och tränas friidrott. Hallen invigdes i januari 2005 och fungerar som ett samarbetsprojekt mellan handbollsföreningen IK Baltichov och Lerums friidrottsklubb. Förbohallen används också ofta som spelplan under Potatiscupen, en handbollsturnering för ungdomar som drar besökare från hela Norden.

Hjällsnäshallen i Gråbo och Rydsbergshallen i Lerum, är båda hemmaarenor för FBC Lerum, som är en av Västsveriges största innebandyklubbar. Klubben är en breddförening vars vision är att välkomna och engagera spelare på alla nivåer. De erbjuder bland annat en innebandyskola, kallad Bagheera, som varje säsong lockar många nya spelare. Klubbens ungdomslag, likväl som herrlaget i division 4, spelar sina matcher i Hjällsnäshallen. Detta är en mindre hall med 150 åskådarplatser. Något större är Rydsbergshallen, som är hemmaplan för klubbens allsvenska herrlag och damlaget i division 2. Rydsbergshallen fungerar även som evenemangsarena för FBC.

I Röselidshallen, som är tillhörande hall till Röselidsskolan, anordnas kommunens bordtennisträning. Här arrangeras såväl fri träning som seriematcher inom bordtennis. Här avgörs även lördagsmästerskapen varje lördag, som är en turnering för klubbens alla medlemmar.

I Floda finns ytterligare två idrottshallar, Alléhallen och Novahallen. Alléhallen används främst under den tillhörande skolans idrottslektioner och som spelplan för innebandyföreningen IBK Floda, men också av handbollsföreningen IK Baltichov.
Novahallen är ett sportcenter som erbjuder två konstgräsplaner och sportgolv. Utanför hallen finns även möjlighet att spela tennis, inlinehockey och åka skateboard.

Vättlehallen är kommunens ishall, centralt belägen i Stenkullen. Hallsäsongen sträcker sig mellan augusti till mars och är allt som oftast fullbokad. Hockey- och konståkningsklubbar samsas om tiderna tillsammans med skolverksamhet och allmänhetens skridskoåkning. Entréavgift för allmänhet är 30 kronor. Det finns även en syntetbana av plast, belägen utanför hallen. Denna bana är gratis och kan användas året om.

Hallarna bokas enklast via Lerum kommuns hemsida och deras lokalbokningssystem. Där får man en översikt av bokningsläget och kan skicka en bokningsförfrågan.