Ridskolor och ridklubbar i Lerum

Ridintresset i Lerum är ovanligt stort. Med nära 1200 hästar och över 3000 hängivna ryttare, uppskattas kommunen vara en av de mest hästtäta i hela landet. Det finns även gott om ridklubbar och skolor, vilket gör att möjligheterna att sätta sig i sadeln är både många och goda.

ridklubbar i LerumGråbo ridklubb är beläget strax utanför Gråbo och erbjuder ridverksamhet med sammanlagt elva hästar och ponnyer. Här finns möjlighet att rida oavsett om du är nybörjare eller erfaren ryttare. Ridklubben utbildar såväl gammal som ung. Här erbjuds även stallplats till dig med egen häst. Stallet är nybyggt från 2016 och med uppstallning ges du tillgång till banor och ridhus då de inte är i användning av klubben.
Ridklubben bjuder på en rad aktiviteter. Under sommaren dukar de upp för både kräftkalas och så kallad ”sillhoppning”, där man efter hoppturen sätter sig till bords för sill och potatis. Det finns också dagridläger för barn samt. ungdoms- och vuxenkvällar.

Nääs ridcenter drivs av HS Häst och anordnar ridskola, aktiviteter, kurser och mindre tävlingar. Här kan du även delta med egen häst. Regelbundna träningar ges i hoppning, dressyr och terräng. Ridcentret anordnar även gruppträningar efter önskemål.
På Nääs finns möjlighet till uppstallning med stora rasthagar och bete under sommartid. Här ges du och din häst träningsmöjligheter och en rad tilläggstjänster, men framförallt fantastiska ridvägar genom Nääs vackra och natursköna omgivningar.

Stall Toleryd beskrivs som en familjär ridskola, vackert belägen i omgivningarna av Slätthult. Här finns gruppträning för alla nivåer, från knattenivån för ryttare utan ridvana till de som behärskar trav och hoppning.
Stallet ordnar även ridläger där deltagarna kan bada, grilla och naturligtvis också rida. Här arbetar man efter målsättningen att ge en så allsidig lägervecka som möjligt, med grundläggande utbildning i såväl dressyr och hoppning som teoretiska kunskaper. Under lägret ges du även möjlighet att ta ridborgarmärket och att delta i lägerveckans avslutande hopptävling.

Burhults stuteri och ridskola, kort och gott kallat för Jutagården, har funnits sedan 1970. Här rider du oavsett nivå, liten som stor. Ridskolan har hand om såväl nybörjare som tävlingsryttare. Gårdens hästar utgörs främst av Welsh mountain ponnyer, som är en perfekt ponny för de mindre, men här finns också Welsh cob, Welsh partbred och travare.
Jutagården kan även hjälpa till att anordna ridkalas. Ett roligt kalas för hästtokiga barn, där man får prova på att rida ponnyer. Precis som sig bör på ett kalas, ingår också lekar och gott tilltugg, korv med bröd och glass eller tårta.

Wieboridstall är beläget mellan Hindås och Floda med en naturskön omgivning precis runt stallknuten. Ridstallet har tolv välutbildade hästar och ridmöjligheter för alla nivåer, nybörjare som avancerad. Dessutom finns möjlighet till ridning för barn och vuxna med funktionsnedsättning. Detta sker enskilt eller i grupp tillsammans med handikappledarutbildad instruktör. Här finns också sjukgymnast och sjuksköterska.
Om somrarna anordnar Wiebo ett flertal ridläger. Lägren är anpassade efter förkunskaper och ridvana. Emellanåt har stallet öppet hus med bland annat ponnyledning, servering och second hand. Besöker du stallet under dessa dagar får du naturligtvis också prova på att rida.